Info

Naplatno mjesto Kakanj I od 15. decembra samo za elektronsku naplatu cestarine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 15.12.2023. godine naplatno mjesto Kakanj 1 (Papratnica – izlaz za TE Kakanj) moći se koristiti isključivo za elektronsku naplatu cestarine.

Naplatno mjesto Kakanj 1 (Papratnica – izlaz za TE Kakanj) je prvo naplatno mjesto na kojemu će zaživiti Only ACC TAG sustav. Analizom poslovanja naplatnih mjesta na autocestama u FBIH uočeno je da je NM Kakanj 1 naplatno mjesto s većim brojem korisnika koji koriste elektronsku naplatu cestarine, dok je ukupan broj vozila na naplati relativno malen, na mjesečnom nivou nekih 16.000 vozila, a od toga cca 9000 vozila koristi elektronsku naplatu cestarine. Izlazi ostvareni preko TAG uređaja imaju udio od cca 52,43% na godišnjem nivou s tendencijom porasta udjela elektronske naplate, odnosno stagnacijom manualne.

Uvođenje Only ACC TAG sustava ima za cilj prije svega podići svijest kod korisnika o prednostima elektronskog načina plaćanja autoceste (brži protok vozila i bonus od 20% na svaku uplatu korisnika), a osim navedenog, uvođenje Only ACC TAG sustava dovesti će do smanjenja troškova poslovanja uz zadržavanje standarda korištenja naplatnih mjesta.

U narednom periodu JP Autoceste FBiH će nastaviti analizirati i druga naplatna mjesta kako bi se provjerila mogućnost prelaska na već spomenuti Only ACC TAG sustav.

Korisnici autoceste koji ne žele koristiti elektronsku naplatu cestarine i dalje mogu koristiti naplatno mjesto Kakanj ili naplatno mjesto Visoko umjesto naplatnog mjesta Kakanj 1.

Press JP Autoceste FBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno