Info

Naplata RTV takse po dosadašnjem modelu

Naplata RTV takse po dosadašnjem modelu
Naplata RTV takse po dosadašnjem modelu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naplata RTV takse po dosadašnjem modelu- Poslovodni odbor Radio-televizije Federacije BiH obavještava građane BiH da je plaćanje RTV takse zakonska obaveza i da će se primjenjivati dosadašnji model naplate RTV takse putem računa za telefonske usluge i putem inkaso službe.

Zakon o javnom RTV sistemu BiH svojim Članom 54. propisuje da svako domaćinstvo i pravno lice na teritoriji Bosne i Hercegovine koje posjeduje radio ili televizijski prijemnik dužno je plaćati mjesečnu taksu na posjedovanje tog prijemnika. U slučaju neizvršavanja ove zakonske obaveze, Član 63. istog Zakona propisuje novčane kazne u iznosima od 100 do 3.000 KM.

Do iznalaska konačnog rješenja novog modela naplate RTV takse primjenjivat će se dosadašnji model naplate putem računa za telefonske usluge i putem inkaso službe, stoji u saopćenju Poslovodnog odbora Radio-televizije Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno