Sudske klupe

Napao policajce i psovao im majku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Napao policajce i psovao im majku – Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Emira Merdana, zvanog Ceri, iz Busovače zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Optuženog terete da je 30. juna 2018. godine u Zenici silom pokušao spriječiti službene osobe koje vrše poslove javne sigurnosti u FBiH u vršenju službene radnje tako što je bez ikakvog razloga i povoda udario policijskog službenika u lice, vrijeđao, pružao otpor tako što se otimao i pokušavao pobjeći, a pružajući fizički otpor prouzrokovao je lake tjelesne povrede kod jednog policijskog službenika.

Kako stoji u optužnici, policajci B.Ž., P.E., S.E. i K.A., koji su bili u interventnoj patroli, uočili su Merdana ispred autobuske stanice, koji se u tom momentu obraćao nepoznatom licu i mahao rukama.

Policajcima je izgledalo kao da će Merdan napasti to lice pa su potom prišli s namjerom da ga legitimišu i utvrde identitet.

“Policijski službenici su potom uočili da se na licu i rukama Merdana nalazi krv, nakon čega ga je policijski službenik P.E. upitao kako se zove i da li ima ličnu kartu”, stoji u optužnici.

Dalje se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona navodi da je Merdan bez ikakvog razloga i povoda udario rukom policajca P.E. u lice, da bi potom nastavio s vrijeđanjem policijskih službenika, psujući im majku.

“On je nastavio da pruža otpor tako što se otimao i pokušavao da pobjegne. Na taj način prouzrokovao je lake tjelesne povrede kod policijskog službenika P.E. u vidu ogrebotina prednje strane obje podlaktice, nakon čega su ga policijski službenici stavili pod kontrolu i utvrdili identitet istog”, zaključuje se u optužnici. NN



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno