Zločini

Napad na Smetovima, prijetio bombom u kladionici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na lokalitetu Smetovi, prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka lugara O.F. iz Žepča i volontera G.V. iz Zenice, od strane pet nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Tom prilikom, od strane nepoznatih lica izvršen je fizički napad na O.F. koji je zadobio lake tjelesne povrede, te je istom otuđen mobilni telefon i oštećena video kamera. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku počinilaca.

U ulici Ćire Truhelke, u sportskoj kladionici „Formula“, od strane H.M. iz Zenice izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, tako što je isti u kladionici iz džepova izvadio dvije ručne bombe, tzv. kašikare, u namjeri da sa istima plati listić kladionice, nakon čega se udaljio iz objekta. Zbog sumnje da su učestvovala u izvršenju navedenog krivičnog djela, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica H.M. i Č.E., oba iz Zenice, te su pronađene i ručne bombe koje su izuzete, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ul. Lukovo polje br. 39/a, Grad Zenica, izvršena je teška krađa u  kuću vl. P. H. iz koje je otuđena kasa u kojoj se nalazilo oko 3000 KM. Izvršen uviđaj. U ul. Prve zeničke brigade br 3, Grad Zenica, izvršena je teška krađa u  kladionicu “Bet-live”, iz koje je otuđen neutvrđen iznos novca. Izvršen uviđaj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno