Info

Naloženo povlačenje sa tržišta biciklističkih kaciga iz Kine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naloženo povlačenje sa tržišta biciklističkih kaciga iz Kine – Agencija za nadzor nad tržištem BiH naložila je povlačenje sa trižišta nesigurnih biciklističkih kaciga proizvedenih u Kini. Riječ je o biciklističkim kacigama “LV 830”, “Rejsing PV 920-240” i “PR 540”, a uvoznici ovih proizvoda koje predstavljaju ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne pruža zaštitu od udara i povreda, su “Fis Vitez” i “Centrum trejd” Banjaluka, saopšteno je iz ove agencije.

Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH ističu da su, nakon ispitivanja, za ove biciklističke kacige utvrdili vidljiva oštećenja koja mogu prouzrokovati povrede korisnika – da je širina steznog remena manja od propisane, da kopča steznog remena naliježe na bradu korisnika, da je nedovoljna čvrstoća steznog sistema i da je proizvod nepotpuno označen.

Agencija je utvrdila da nedostaje obavezno upozorenje na proizvodu i pakovanju, kao i informacije uz proizvod. U saopštenju se ističe da su uvoznici preduzeli mjere povlačenja proizvoda sa tržišta i uništavanja navedenih proizvoda. Potrošačima, koji su kupili ove proizvode, savjetovano je da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

nezavisne.com

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno