Sudske klupe

Naložena obdukcija u KBZ-u tijela muškarca pronađenog u rijeci Bosni kod Visokog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona naložio je obdukciju tijela muškarca pronađenog danas u koritu rijeke Bosne, u mjestu Mulići kod Visokog – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Samir Valentić.

– Danas, oko 10.20 sati, zaprimili smo prijavu da je u rijeci Bosni pronađen mrtav muškarac, za sada neutvrđenog identiteta. Nakon što je izvučeno tijelo i nakon što je izvršen uviđaj, od dežurnog tužioca naložena je i obdukcija tijela na Odjelu patologije Kantonalne bolnice Zenica. Obdukcijom će se pokušati utvrditi tačan način smrti te, na osnovu dostupnih podataka o nestalim osobama, identitet te osobe. Vidljivo je da je tijelo bilo duže vrijeme u vodi, kao i da se radi o muškarcu – kazao je Valentić.

On napominje kako u evidemciji MUP-a ZDK nema prijavljen nestanak muškarca, ali da MUP Kantona Sarajevo, od prije nekih mjesec dana, ima u svojoj evidenciji prijavljen nestanak muškarca.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno