Nesreće

Nalazi obdukcije o tri smrti u Zenici: od čega su umrli Muhamed, Nedo i Omer

Iako je iz policije odmah naglašeno da se radi o odvojenim slučajevima, informacije o pronalasku čak tri tijela u tako kratkom vremenskom periodu u građane su unijele nemir. Najprije je u petak, oko 12.20 sati u naselju Blatuša, u rijeci Bosni pronađeno tijelo mlađeg muškarca za kojeg se kasnije ispostavilo da se radi o Nedi Radovanoviću  (72), koji je živio u Sejmenskoj ulici u Zenici.

Radovanovićevo tijelo pronađeno je tokom potrage policijskih timova za 26-godišnjim Muhamedom Šišićem, koji je nestao u popodnevnim satima 2. januara i za kojim se u danima nakon nestanka intenzivno tragalo. Porodica je sve vrijeme isticala da mladić pati od depresije, te su strahovali od najgoreg, prenosi Faktor.

Istovremeno se tragalo i za 72-godišnjim Omerom Travnjakom, koji je nestao 13. januara kada je iz kuće otišao u džamiju i više ga niko nije vidio.

Po svemu sudeći, nestanak Radovanovića nije bio ni prijavljen policiji, te se za njegovu sudbinu saznalo tek nakon što je u Bosni pronađeno njegovo tijelo.

Isti dan, u kamenolomu preduzeća ŽGP Zenica, na putu za Babino, pronađeno je tijelo muškarca, za kojeg se ispostavilo da se radi o Šišiću, dok je u subotu prijepodne u slivniku pored puta, na lokaciji koju koristi preduzeće Doboj-putevi pronađeno i tijelo nestalog Omera Travnjaka.

Budući da je tijelo nađeno u slivniku, u javnosti su se pojavile spekulacije da je nesretnog Omera, koji je bio osoba s posebnim potrebama, neko udario vozilom i bacio u slivnik kako bi to prikrio, ali su te informacije iz MUP-a ZDK odmah demantovane.

Kazali su da se radi o lokaciji ispod strmog šumovitog područja, te da se moglo desiti da se nesretni čovjek skotrljao i pao u odvod, te da se čekaju rezultati istrage. Ispostavilo se da se zaista radilo tek o nagađanjima.

Nakon što su tijela i zvanično identifikovana, po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona obavljene su obdukcije u sva tri slučaja.

Iz zeničkog Tužilaštva danas je potvrđeno da su rezultati obdukcije pokazali da je uzrok smrti Omera Travnjaka infarkt miokarda, Muhamed Šišić je umro od smrzavanja, dok je uzrok smrti Nede Radovanovića utapanje. Ni u jednom slučaju nisu pronađeni elementi koji bi ukazivali na eventualno postojanje krivičnog djela.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem