Info

Nakon sunčanog vikenda od utorka oblačno vrijeme sa kišom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon sunačnog vikenda i temperatura koje se kreću i do 27 stepeni Celzijusa, od utorka se očekuje pogoršanje vremenskih prilika. Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Najniža temperatura jutros je izmjerena na Bjelašnici i u Livnu i to četiri stepena Celzijusa. U Bijeljini, Bugojnu i Tuzli registrovano je sedam stepeni, Banjaluci, Gradačcu, Grudama, Ivan-sedlu, Sanskom Mostu i Sarajevu osam, Prijedoru devet, Doboju i Zenici 10, Bihaću i Trebinju 13, Mostaru 14 i Neumu 17 stepeni.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni dio prijepodneva će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u ponedjeljak. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano prije podne. Postepeno naoblačenje sa jugozapada u drugoj polovini dana. U večernjim satima kiša se očekuje na području Krajine, jugozapada Bosne i Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno