Info

Nakon Šišićeve smjene, Upravu policije MUP-a ZDK do izbora novog komesara vodi Kakanjac Vahidin Topalović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Načelnik Sektora uniformisane policije u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Vahidin Topalović iz Kaknja će, do izbora novog komesara policije ZDK obavljati ovu dužnost, saznaje Zenicablog.

Prema informacijama koje je naš portal dobio iz policije, Zakonom o unutrašnjim poslovima ZDK propisano je da ne postoji “klasični vršilac dužnosti”, nego je propisanod a komesara u poslovima i zadacima mijenja načelnik Sektora uniformisane policije u “svim okolnostima kad ovaj ne može obavljati dužnost”, kao što su odsustvo, bolest, smjena ili bilo šta drugo.

Topalović je do februara prošle godine bio komandir Policijske stanice Kakanj, kada je imenovan u Sektor uniformisane policije, upravo na prijedlog danas smijenjenog komesara Rusmira Šišića. Na njegovo mjesto “prvog policajca Kaknja” je došao Visočanin Mirza Smajić.

Podsjećamo, na prijedlog Nezavisnog odbora, Vlada ZDK danas je smijenila Šišića, o čemu smo izvjestili NA OVOM LINKU.

Za sada, ne zna se tačan termin raspisivanja novog konkursa za komesara policije, ali postoje naznake da bi se novoizabrani Nezavisni odbor, kojim predsjedava bivši policijski komesar ovog kantona Semir Šut, mogao sastati u drugoj polovini ovog mjeseca, te donijeti Odluku o raspisivanju konkursa i početku procedure izbora novog policijskog komesara ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno