Politika

Nakon sastanka SDA i NB-a: nije uredu da neko uvede HDZ u vlast, a izbaci SDA, vrijeme je da se okrenemo poslu i građanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Sastanak ove dvije stranke inicirao je predsjednik kluba SDA Asim Sarajlić.

“Na sastanku smo razgovarali i o traljavosti procesa koji se dešavaju u Federalnom Parlamentu. Zaključak još uvijek nije donesen, niti je potpisana bilo kakva koalicija ali smo započeli procese i razgovore u kojima smo spoznali da je glavna politika bh. bloka da isključi SDA iz vlasti bez programskih ciljeva, bez načina djelovanja i politke koje bi trebala da se usvoji ukoliko neka većina postoji”, kazao je Edin Vrače šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH.

Vrače je napomenuo i kako je njegova stranka za građansku Bosnu i Hercegovinu i da su to dokazali na prošloj sjednici Parlamenta kada su izabrali predsjedavajućeg bez nacionalnih stranaka.

Napomenuo je i kako formiranje vlasti ide dosta sporo i da se ovi procesi moraju ubrzati.

“Ako neko želi uvesti HDZ u vlast, a izbaciti SDA iz vlasti koja je praktično pobjednik izbora, voditi politiku u tom pravcu i ne nuditi rješenja to nije uredu. Mislim da je krajnje vrijeme da se okrenemo poslu i građanima Federacije BiH, a ne ideološkim podjelama”, rekao je Vrače .

Podsjećamo, iako je od Općih izbora u BiH prošlo tri mjeseca vlast u Federaciji i na državnom nivou još uvije nije formirana.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno