Sudske klupe

Nakon požara u KPZ Sarajevo sudska policija izmjestila 30 zatvorenika u zenički zatvor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su tokom ove noći izvršili hitno izmještanje, odnosno sprovođenje 30 lica lišenih slobode koja su bila smještena u pritvoru Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu.

Navedena operativna aktivnost je provedena u skladu sa naredbama Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu, a iz razloga požara, koji se dogodio jučer oko 16:30 sati, na krovu i petom spratu zgrade Kazneno popravnog zavoda Sarajevo.

Sprovođenja pritvorenih lica iz Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u pritvor Kazneno popravnog zavoda u Zenici su trajala tokom noći odnosno počev od 19. juna u 22:00 sati, do 20. juna do 9:00 sati kada je operativana aktivnost okončana, a u istoj su učestvovali službenici sudske policije iz Sektora za operativne poslove i koordinaciju Sudske policije, Jedinice za specijalističku podršku, Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo i Centra sudske policije u Zeničko-dobojskom kantonu.

S obzirom na potrebu hitnog djelovanja, veliki broj lica i visok stepen složenosti operativne aktivnosti, službenici Sudske policije su aktivnosti proveli u koordinaciji i saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog Kantona, te zatvorskom policijom, stražom Kazneno popravnog zavoda Sarajevo i Kazneno popravnog zavoda Zenica, što je dodatno doprinijelo da se aktivnost završi nesmetano i sigurno.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno