Ljudi

Nakon osvojene medalje: Školski drugovi priredili doček Ismailu Zulfiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječak Ismail Zulfić, “leptir bez krila” kako ga mnogi zovu, vratio se u rodnu Zenicu nakon osvojene bronzane medalje na paraplivačkom mitingu Svjetske serije u italijanskom gradu Linjanu. Poseban doček pripremili su mu drugovi i učitelji iz OŠ “Hasan Kjafija Pruščak”.

Veliki aplauz dočekao je Ismaila odmah po ulazu u školu gdje su ga u holu dočekali učenici mašući malenim zastavama BiH. Sa medaljom oko vrata Ismail je uz osmijeh ušao u svoj razred u kojem su drugovi uzvikivali njegovo ime.

Sve to je ispraćeno ovacijama i aplauzom, a u jednom uglu je stajao balon u obliku pehara, a na stolu je bila torta.

Iako je dvanaestogodišnji Ismail bio najmlađi učesnik to ga nije spriječilo da u izuzetno jakoj konkurenciji izbori nastup u seniorskom A finalu u kojem sa rezultatom 46:53 osvojio izvrsno osmo mjesto u disciplini delfin, te juniorsko finale na 50 metara delfin gdje mu je pripala historijska bronza za Bosnu i Hercegovinu.

Na Svjetskoj seriju u paraplivanju učešće je uzelo preko 420 takmičara, sa četiri kontinenta i iz 43 zemlje svijeta, a reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvođenu selektorom i klupskim trenerom Plivačkog kluba SPID Amelom Kapom uz Ismaila Zulfića činio je i Ismail Barlov.

Ismail je rođen bez obje ruke i s deformitetom desne noge, no to ga ne sprečava da pliva i osvaja medalje.

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno