Info

Nakon kiše i snijega, više sunca u BiH naredne sedmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon kiše i snijega, više sunca – U nedjelju u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Snijeg ili susnježica su mogući i u nizinama zapadne, centralne i istočne Bosne, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema kraju dana ili u večernjim satima očekuje se postepeni prestanak padavina u Krajini, Posavini i u Hercegovini. Puhat će slab do umjeren vjetar uglavnom sjeverozapadnog smjera. Dnevne temperature iznosit će od jedan do sedam, na jugu od pet do 11 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak u Posavini, Krajini i Hercegovni preovladavat će sunčano vrijeme. U ostatku Bosne jutro će biti pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima, ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, moguće je provijavanje slabog snijega. Puhat će slab do umjeren vjetar, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnje temperature kretat će se od minus šest do nula, na planinama do minus 12, na jugu od nula do pet, a dnevne od minus jedan do pet, na jugu od četiri do devet stepeni Celzijusa.

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano će biti sunčano. U ostatku Bosne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguće i povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnje temperature iznosit će od minus šest do nula, na planinama do minus 12, na jugu od minus jedan do četiri, a dnevne od dva do osam, na jugu od osam do 12 stepeni.

U srijedu vrijeme će biti sunčano. Jutro će biti hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od minus pet do nula, na jugu od nula do pet, a dnevne od tri do devet, na jugu od osam do 12 stepeni.

U četvrtak očekuje se prohladno jutro sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana vrijeme će biti sunčano. Jutarnje temperature iznosit će od minust tri do dva, na jugu od jedan do pet, a dnevne od šest do 12 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno