Info

Nakon 27 godina biće uspostavljen željeznički putnički saobraćaj na relaciji Sarajevo – Bihać

Nakon 27 godina biće uspostavljen željeznički putnički saobraćaj na relaciji Sarajevo – Bihać – Željeznice FBiH su dana 16.01.2018. godine potpisale ugovor sa firmom STEP d.d. Sarajevo, koja je ponudila najbolje uslove na međunarodnom tenderu, za izvođenje radova na elektrifikaciji dijela Unske pruge od Blatne do Bihaća u dužini od 47 kilometara.

Vrijednost ugovora je 2.260.983,50 KM bez PDV-a. Rok izvođenja radova je 75 dana. Ovaj projekat podržavaju Vlada FBiH i Željeznice RS-a.

Nakon završetka radova, ŽFBiH će nakon 27 godina, ponovo uspostaviti željeznički putnički saobraćaj i to „BH vozom“ na relaciji Sarajevo – Bihać.

Realizacijom ovog projekta, ŽFBiH ispunjavaju svoj cilj, a to je povezivanje svih većih bh. gradova u jedinstvenu željezničku putničku mrežu, a što će omogućiti i nove razvojne projekte, koji će biti u funkciji građana i bh. privrede, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

E.Imamović
Foto ŽFBiH

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: