Nogomet

Naknadni poziv Save Miloševića otići će u Njemačku ili Poljsku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon povrede Adriana Leona Barišića selektor Savo Milošević će uputiti naknadni poziv. Kako SportSport saznaje, on će otići u Njemačku ili Poljsku.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 21. marta u polufinalu baraža za EURO ugostiti Ukrajinu, a pet dana kasnije će igrati duel protiv Izraela ili Islanda.

Selektor Savo Milošević dobio je prvi otkaz s planiranog spiska. Reprezentaciji neće moći pomoći stoper Basela, Adrian Leon Barišić, koji se povrijedio za vikend i morat će pauzirati tri do četiri sedmice.

Logično je da će selektor naše selekcije uputiti naknadni poziv, a kako SportSport saznaje on će otići u Njemačku ili Poljsku.

Tako bi se u reprezentaciju nakon dosta vremena i teške povrede koju je zadobio 2020. godine mogao vratiti Ermin Bičakčić.

On se ove sezone konačno vratio na teren i igra zaista sjajno za Eintracht iz Braunschweiga u njemačkoj Cvajti.

Druga opcija je još jedan igrač koji je u prošlosti nosio kapitensku traku naše selekcije, a koji je tu bio i na prethodnom okupljanju.

Radi se o stoperu poljskog Rakowa, Adnanu Kovačeviću, koji ima nešto kraći staž od Ermina Bičakčića u reprezentaciji BiH, no bio je član tima koji je izborio baraž koji ćemo igrati.

Nema sumnje da će, bilo ko od njih da dobije poziv, dati više od 100 posto od sebe kako bi reprezentaciji pomogao da se plasira na EURO.

Njih dvojica su i ranije pokazali i dokazali svoju odanost svetom dresu i nadamo se da će zajedno s ostalima 26. marta slaviti prvi i historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Spisak za Ukrajinu i Izrael/Island

Dakle, Adrian Leon Barišić je jedini s prvobitnog spiska koji je za sada otpao.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Obrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić, Dennis Hadžikadunić, Renato Gojković, Nihad Mujakić.

Vezni red: Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Miralem Pjanić, Denis Huseinbašić. Haris Hajradinović, Amar Rahmanović.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Said Hamulić, Smail Prevljak, Dal Varešanović.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno