Ljudi

Najuspješnijim hatibima dodijeljena zaslužena priznanja, među nagrađenim i Zeničanin Reuf ef. Ibreljić

U utorak 20. septembra u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice upriličen je prijem za pobjednike u Javnom natječaju za najsdaržajniju hutbu.

U natječaju o temi ,,Ti sa svakim lijepo,  a neznalica se kloni“, nakon što je komisija pregledala pristigle tekstove hutbi, najuspješniji su bili hatibi: Samir ef. Ahmić, Reuf ef. Ibreljić i Smajo ef. Mustafić.

Čestitavši pobjednicima direktor Uprave za vjerske poslove, Ismail ef. Smajlović, istakao je važnost institucije hatabeta u misijskom pozivu imama i naglasio potrebu da hatibi  svoj javni iskaz u sadržajnom i metodološkom smislu neprestano unapređuju.

Ismail ef. Smajlović je ovom prilikom podsjetio hatibe na institucionalne iskorake koje Islamska zajednica poduzima s ciljem motiviranja hatiba da njeguju i razvijaju autentičan i odgovoran pristup hatabetu.

Nagrađeni hatibi su prenijeli svoje utiske i iskustva u radu i s neskrivenim zadovoljstvom konstatovali da ih  ovakve inicijative i projekti dodatno podstiču i motiviraju u promociji islamskih vrijednosti i upućivanju na dobro.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: