Info

Najskuplji automobil uvezen u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan građanin Bosne i Hercegovine za kupovinu luksuznog četvorotočkaša, automobila marke Bentley, iskeširao je čak je 310.797 KM, objavio je Glas Srpske.

Za ovakav automobil prosječan građanin BiH trebalo bi da radi 31 godinu, odnosno da izdvoji 375 prosječnih plata, koje iznose 828 KM, i to pod uslovom da cijelu platu štedi za automobil.

Samo dažbine plaćene na uvoz tog vozila veće su od petogodišnje zarade prosječnog radnika u BiH.
Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, vlasnik automobila “Bentley Continental GT V8S” platio je uvozne dažbine 52.871 KM.

Na listi pet najskupljih automobila nalazi se još jedan Bentley i tri Mercedesa.

Drugi najskuplji automobil je Mercedes Benz S63 AMG Coupe, vrijedan 293.704 KM i na njega su plaćene dažbine od 49.955 maraka.
Prema podacima UIO, u prva tri mjeseca ove godine u BiH je uvezeno 15.487 vozila, čija je ukupna vrijednost 127 miliona KM.

Više od 90 odsto uvezenih vozila čine polovnjaci, dok se manji dio odnosi na nove automobile. Najviše je uvezeno vozila proizvođača “Volkswagen”, “Opel”, “Renault”, “Citroen” i “Ford”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno