Zabava

Najpiratiziraniji filmovi 2014.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Filmovi “Vuk s Wall Streeta” (The Wolf of Wall Street) te Disneyeva animirana fantazija “Snježno kraljevstvo” (Frozen) ilegalno su s torrenta skinuti oko 30 milijuna puta čime su prošle godine zaslužili titule “najpiratiziranijih” filmova, prenosi Variety.

Prema podacima tvrtke “Expicio” koja prati ilegalni promet, film Martina Scorsesea o burzovnom prevarantu Jordanu Belfortu (Leonardo DiCaprio), skinut je 30,03 milijuna puta, a u kinima je zaradio 392 milijuna dolara. Od 1. januara do 23. decembra Disneyeva fantazija “Snježno kraljevstvo” skinuta je 29,9 milijuna puta, a u kinima je zaradila 1,27 milijardi dolara. S 29,4 milijuna skidanja slijede ih svemirska odiseja “Gravitacija” (Gravity), “Hobit: Smaugova pustoš” (The Hobbit: The Desolation of Smaug) s 27,6 milijuna skidanja i “Thor: Svijet tame” (Thor: The Dark World) s 25,7 milijuna skidanja.

Među gornjom polovicom topa 20 najpiratskijih filmova nalaze se i “Kapetan Amerika: Ratnik Zime” (Captain America: The Winter Soldier), “X-Men: Dani buduće prošlosti” (X-Men: Days of Future Past), “12 godina ropstva” (12 Years a Slave) i “Igre gladi: Plamen” (The Hunger Games: Catching Fire). Jedan od problema koji je tvrtka imala bio je praćenje skidanja remakea akcijskog SF-a “RoboCop” (RoboCop) čiji istoimeni original datira iz 1987. Obje verzije skinute su oko 30 milijuna puta, no ne zna se koliko od tog broja ide u prilog najnovijoj verziji.

Kao i kod “RoboCopa”, slično je bilo s još jednim potencijalnim naslovom duplikatom – “Legenda o Herkulu” (“The Legend of Hercules”) i “Herkul” (Hercules). Oba filma objavljena su 2014., međutim “Excipio” je potvrdio da potonji nije bio tako popularan na torrent stranicama, iako je zaradio više od “Legende o Herkulu” na kino blagajnama. Među top 20 ilegalno najskidanijih filmova nije se našao hit “Čuvari galaksije” (Guardians of the Galaxy) koji je u prvom tjednu prikazivanja uprihodovao 94 milijuna dolara na kino blagajnama.
Na topu 20 nije se našao niti “Lego film” (The Lego Movie) koji se trenutno nalazi na četvrtom mjestu po zaradi na kino blagajnama.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno