Biznis

Najnižu satnicu treba povećati na 3,54 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najnižu satnicu treba povećati na 3,54 KM – Povećanje najniže satnice na 3,54 KM, kazao je, po imenovanju na izvanrednom Kongresu Saveza samostalnih sindikata BiH u Zenici novi predsjednik Selvedin Šatorović, bit će osnovni cilj u njegovu radu.

“Očekujemo da novoformirana vlast Federacije BiH, ma u kojem sastavu bila, na sjednici Socijalno-ekonomskog vijeća razmatra ranije poslani zahtjev Sindikata za povećanje najniže cijene rada. Ono što će nama, kao SSS BiH, biti prioritet u radu jest donošenje zakona o uvezivanju radnog staža jer svjedoci smo da u tom dijelu imamo brojne probleme”, kazao je Šatorović, koji je najavio i aktivnosti na izmjenama Zakona o štrajku, Zakona o zaštiti na radu, Općeg kolektivnog ugovora…

“To su glavne, primarne teme kojima će se baviti SSS BiH u predstojećem razdoblju”, podvukao je Šatorović, koji je istaknuo kako snagu Sindikata krasi jedinstvo i solidarnost te je pozvao i one koji jučer nisu bili u Zenici da im se pridruže.

“Svaka podjela je slabljenje Sindikata i ide u korist onima koji nisu prijatelji radnika. Ja ih ovom prilikom pozivam da nam se pridruže na zajedničkom putu očuvanja prava radnika, dodatnog poboljšanja njihovih prava i da zajedno gradimo jači, bolji, snažniji i moderniji SSS BiH”, poručio je Šatorović.

On je dodao i kako su jedinstvom i odlukama koje su donijeli pokazali da su daleko od bilo koje politike i vlasti te kako ih nikakva politika i vlast i ne zanima. Sindikalne organizacije šumarstva, kemije, policije, uprave, energetike, BH Pošte i rudarstva nisu nazočile jučerašnjem Kongresu u Zenici.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno