Info

Najniža penzija povećana sa 348 KM na 359 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najniža penzija povećana sa 348 KM na 359 KM – Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu, usvojila Prijedlog odluke o povećanju iznosa najniže penzije za 3,2 posto, počevši od 1. januara 2019. godine.  Za realizaciju te odluke, koja stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama FBiH”, Vlada će zadužiti Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Predložena odluka je na dnevni red uvrštena nakon što je Federalni zavod PIO 8.1. ove godine dostavio obrazloženje finansijskog stanja, u kojem je navedeno da je trenutno stanje u kojem se nalazi taj zavod veoma povoljno, s izraženim pozitivnim trendovima. Prema prikazanom finansijskom stanju Federalnog zavoda i procjenjenom iznosu potrebnih sredstava za povećanje najnižih penzija za 3,2 posto, a imajući u vidu rast BDP-a, konstatovano je da postoje realne finansijske mogućnosti za povećanje, potvrđeno je Feni iz premijerovog ureda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno