Zenica

Najmlađi budući poduzetnici u Agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najmlađi budući poduzetnici u Agenciji ZEDA – Šta je to 3D printer, za šta služi 3D skener, šta se može napraviti  na CNC mašini, mališani vrtića Abakus saznali su danas – Danas, 27. februara 2019. godine, Agencija ZEDA imala je nesvakidašnje goste. Više od 20 mališana Starije vrtićke grupe sa odgajateljicama vrtića “Abakus” Zenica posjetilo je Impulsni kreativni centar Agencije ZEDA.

Ovo je bio njihov prvi susret sa 3D printerom, 3D sekenerom, CNC mašinama i coworking prostorom. Uposlenici Agencije ZEDA potrudili su se da mališani dobiju brojne informacije, nauče nove stvari o modernoj tehnologijii provedu jedan neuobičajen dan. Brojna pitanja, znatiželjni pogledi, začuđeni izrazi lica, smijeh i dječija graja obilježili su ovo prijepodne uposlenika Agencije ZEDA koji nemaju često priliku sarađivati sa najmlađima.

-„Potrudili smo se da na što jednostavniji način mališanima pojasnimo šta radimo, kako funkcionišemo, za šta služi moderna oprema kojom raspolažemo, šta i kako se može napraviti na ovoj opremi, te smo im dan uljepšali prigodnim poklonima. Također, veoma smo zahvalni na poklonu koji su nam uručili, a radi se o crtežu koji su pripremili specijalno za nas.Bilo nam je veliko zadovoljstvo sarađivati sa djecom iz ovog vrtića i naša vrata su im uvijek otvorena.S vremena na vrijeme organizujemo događaje koji su prilagođeni i najmlađima, te ćemo se u budućnosti truditi da organizujemo i više nego do sada sadržaja na kojima mogu učestvovati najmlađi stanovnici našeg grada “ – kazali su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno