Info

Najmlađi Zeničani u “Šetnici osmijeha”

Šetnica osmijeha, ponovo je okupila na stotine mališana u druženju sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama.
Pored toga, mališani su imali priliku, da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji su predstavili svoja zanimanja i opremu.
„Danas je počela druga „Šetnica osmijeha“ koja je proglašena za najboljim dešavanjem prošlogodišnjeg Zenica Summer Festa. Ove godine smo napravili također puno dešavanja za djecu u dnevnom terminu, od 10 do 13 sati roditelji, a i djeca će imati priliku da uživaju na trgu. Mogu vidjeti mnogo maskota i aktivacije za djecu, pripremili smo gusarski, baby kutak, gigantske podne igre, kreativneradionice, djevojčice mogu da prave narukvice od perlica, dječaci imaju nogometomaniju i vožnju autićima. Imali smo tropik štand, gdje su se djeca mogla upoznati sa dječijim kanalom, a tu su i naši gosti koji su bili i prošle godine vatrogasci, policajci, hitna pomoć, Bisstours, Institut za zdravlje i sigurnost hrane, Pampers i mnogo igara koje smo pripremili za djecu, te plesna zabava koja će biti posljedni sat vremena, Ples sa zumbom“, izjavio je Dino Brljevac, “Tropik team event” Zenica.

Ovaj događaj mnogo znači kako za djecu tako i za roditelje, a ovo je jedinstvena prilika da se djeca zabave, a uz to da nauče nešto kvalitetno. Djeca su bila presretna i nisu krila osmijeh i sreću na licima, a i roditelji su bili oduševljeni.

„Svi sadržaji su prilagođeni djeci, a posebno kola hitne pomoći i policije, koja su jako privlačna djeci, a evo i od ove godine autobus je novina i djeci je ovo sve super. Bili smo i prošle godine i vidjeli smo sve, sad je dječak stariji, pa mu je još veći doživljaj, jedva je čekao da svane ovo jutro i da dođe ovdje“, kazao je jedan od roditelja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem