Info

Najmlađi hadžija iz BiH ove godine ima 15, a najstariji 84 godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Buduće hadžije krenut će iz Bosne i Hercegovine s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu za Medinu 12. juna – potvrdio je Dževad Hadžić, šef Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

U skladu sa Protokolom, koji je potpisan s Ministarstvom hadža Kraljevine Saudijske Arabije, ove godine u organizaciji Ureda za hadž i umru iz Bosne i Hercegovine putuje 2.200 hadžija. U taj broj je uračunato i rukovodstvo hadža odnosno vodiči i ljekarska ekipa.

Povećanje broja je omogućeno povratkom na ranije organizacijske postavke jer je ovogodišnji hadž organizovan bez ograničenja, koje je donosila pandemija virusa korona.

Broj ovogodišnjih hadžija čini 54 posto muškaraca i 46 posto žena. Najstariji hadžija ima 84, a najmlađi 15 godina. Hadžije su podijeljene u 47 grupa, a za Medinu će odlaziti s dva leta dnevno – 12, 13, 14. i 15. juna.

Prema rasporedu letova, prvi avion Sarajevo – Medina je 12. juna u 6 sati, drugi avion Sarajevo – Medina istog dana u 17.35 sati. Treći avion Sarajevo – Medina planiran je za 13. juni u 4.30 sati, četvrti avion Sarajevo – Medina 13. juna u 16 sati, peti avion Sarajevo – Medina 14. juni u 3 sata, šesti avion Sarajevo – Medina 14. juna u 18 sati, sedmi avion Sarajevo – Medina 15. juna u 5.00 sati, dok je avion na relaciji Sarajevo – Medina planiran za 15. juni u 18 sati.

Povratak je planiran na isti način, sa po dva leta dnevno, od 5. do 8. jula.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno