Nesreće

Najmanje 30 povrijeđenih kod Venecije u prevrtanju autobusa sa putnicima iz BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saobraćajna nesreća dogodila se u ponedjeljak iza ponoći u Italiji u mjestu San Dona di Piave kod Venecije kada se dvospratni autobus sa 79 osoba iz Bosne i Hercegovine prevrnuo na putu, javljaju italijanski mediji, prenosi Anadolu.

Kako navodi portal “Venezia Today” nesreća se dogodila oko 2.30 sati iza ponoći kada se turistički autobus sa putnicima iz BiH, koji je saobraćao prema Trstu, prevrnuo na putu.

Pored 77 putnika u autobusu su bila i dva vozača, a na mjestu nesreće intervenisali su vatrogasci koji su pomagali u izvlačenju putnika.

Novinska agencija ANSA javlja da je više od 30 ljudi lakše povrijeđeno. Njima su brojne ljekarske ekipe na mjestu događaja ukazale pomoć, a potom ih prevezle u Hitnu pomoć u Jesolu i druge okolne bolnice.

Kako prenose lokalni mediji, do nesreće je najvjerovatnije došlo uslijed klizave ceste.

Spasilačka akcija završena je u 7.30 sati, a putnici će u toku dana biti odvezeni na svoja odredišta. Italijanska policija i mediji za sada nisu saopćili ime prevozničke firme iz BiH, niti odakle su povrijeđeni putnici.

Foto: Italijanska vatrogasna brigada/Venezia today



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno