Info

Najbolji mobilni Internet ima Južna Koreja, gdje smo mi?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji mobilni Internet ima Južna Koreja, gdje smo mi? – Najnovije izvješće tvrtke OpenSignal, koje je objavljeno pod imenom “The Global State of Mobile Networks (August 2016)”, tiče se stanja mobilnih mreža u 95 zemalja svijeta, u skladu s podacima prikupljenim u razdoblju od 1. svibnja do 23. srpnja ove godine

U 93 od 95 zemalja koje su sudjelovale u istraživanju korisnici mogu više od 50% vremena koristiti 3G ili bolje mreže, a u velikoj većini zemalja 3G ili bolje mreže su korisnicima na raspolaganju 75% vremena. Što se tiče konkretnih zemalja, u Južnoj Koreji, Japanu, Izraelu, Singapuru i Finskoj korisnici imaju 3G i bolje mreže na raspolaganju 93% vremena.

Najbrži mobilni Internet imaju korisnici u Južnoj Koreji (u prosjeku 41,34 Mb/s), a najsporiji korisnici u Afganistanu (u prosjeku 2,2 Mb/s).

Zanimljiva je i stavka u istraživanju koja govori o vremenu koje su korisnici proveli na Wi-Fi vezi u odnosu na mobilni Internet. Tako korisnici u Nizozemskoj provedu 70% vremena na Wi-Fi mrežama (zbog kvalitetnih gradskih Wi-Fi mreža), dok korisnici u Etiopiji na Wi-Fi mrežama provode tek 15,55% vremena.

Korisnici u našoj zemlji na Wi-Fi mrežama provedu 74% vremena, a po brzini mobilnog Interneta naša zemlja se nalazi na samom dnu liste s prosječnom brzinom od 5,61 Mb/s.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno