Ostali sportovi

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija u top formi uoči FIS Europa kupa na Bjelašnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elvedina Muzaferija je još jednom dokazala da je u top formi nakon što je jučerašnju utrku na Svjetskom prvenstvu u Courchevel Meribelu završila na 15. mjestu.

Ovo je do sada najbolji rezultat bh. skijašice, ali ujedno i najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu na svjetskim prvenstvima te Muzaferija s pravom nosi titulu najbolje bosanskohercegovačke alpske skijašice. Muzaferiju 12. i 13. februara očekuje i prvo veliko takmičenje na domaćem terenu, FIS Europa kup u Super-G disciplini koje će se održati u OC Bjelašnica.

Na Bjelašnici je najavljen pravi skijaški dvodnevni spektakl koji će uz program takmičenja najboljih evropskih skijašica u brzim disciplinama ponuditi i dvodnevni zabavni program za sve posjetitelje. Muzaferija će na poznatom terenu pred domaćom publikom odmjeriti brzinu sa najboljim skijašicama u brzim disciplinama.

“Stazu i teren na Bjelašnici dobro poznajem. Iako sam pobijedila na svim utrkama koje sam vozila na Bjelašnici u svojoj dosadašnjoj karijeri, te mi staza na Bjelašnici generalno odgovara, ipak, sama postavka staze ima utjecaj na finalni ishod utrke. Veoma sam uzbuđena što ću imati priliku da se po prvi put takmičim na većem takmičenju na domaćem terenu. Nadam se da će i ova utrka završiti mojom pobjedom”, izjavila je Muzaferija.

Prethodnih pet godina Elvedina vozi samo brze discipline i kaže da puno više uživa nego u tehničkim disciplinama. Na takmičenje na Bjelašnici se prijavilo preko 70 takmičarki iz najelitnijih skijaških nacija sa kojima će Muzaferija 12. i 13. februara odmjeriti brzinu u Super-G disciplini za žene. Bjelašnica je spremna za najveći skijaški spektakl za koji vlada veliki interes skijaške zajednice, građana i medija.

Na 39. godišnjicu ZOI’84 iz Sarajeva i s Bjelašnice u svijet idu ponovo pozitivne sportske priče.

“Ukoliko prođe sve uredu s organizacijom i posluže nas vremenski uslovi mislim da bi mogli i u narednim godinama dobiti organizaciju istog takmičenja. Smatram da bi Bjelašnica mogla postati skijaška takmičarska destinacija koju bi svi željeli posjetiti”, rekla je Muzaferija.

Muzaferija nam je otkrila da je njen cilj plasman u finale Svjetskog kupa, što znači konstantan plasman u Top 25, a dugoročno želi se plasirati na postolje u Svjetskom kupu.

Pred ovom mladom skijašicom je perspektivna karijera, a 12. i 13. februara na FIS Europa kupu u OC Bjelašnica našu najbolju skijašicu možete podržati kada se bude takmičila s najboljim evropskim skijašicama u brzim disciplinama.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, a kompletan program i raspored takmičenja možete pogledati ovdje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno