Biznis

Najbezbjedniji automobili u 2021.

Podijeli ovu vijest:

Nezavisna organizacija Euro NCAP koja se bavi provjerom bezbjednosti novih vozila koja se prodaju u Evropi, objavila je listu sedam najsigurnijih modela u 2021. godini.

Svi modeli su po novom, strožijem ocjenjivanju dobili po maksimalnih pet zvjezdica. To znači da je riječ o najbezbjednijim vozilima današnjice. Iako ima i drugih noviteta sa po 5 zvjezdica ocjenjenih ove godine, prvih sedam na listi sadrže više sistema važnih asistencija.

PROČITAJTE I:   Utvrđen javni interes FBiH za izgradnju više dionica autocesta i brzih cesta

Euro NCAP testovi su vrlo složeni i obuhvataju brojne provjere vozila pri sudaru različitim brzinama, iz različitih uglova, ocjenjuje se zaštita putnika naprijed, pozadi, djece, kao i pješaka, a dodatni poeni se dobijaju za što veći broj bezbjednosnih sistema i asistencija u vozilu.

Dobitnici sa 5 zvjezdica raspoređeni su po raznim klasama, od pristupačnih minija do vrhunskih električnih automobila.

Kako piše Auto Klub, u posljednjoj turi testirano je 11 modela, a sedam je zaslužilo maksimalnih pet zvjezdica.

PROČITAJTE I:   Prof. dr. Imamović: Cengiz je dobro organizirana firma, poštuju sve propise, uvažavaju naše primjedbe i sarađuju sa lokalnom zajednicom

Četiri zvjezdice osvojili su električni Fiat 500e i MG Marvel R, a godinu po dobrom neće pamtiti Dacia Spring i Renault ZOE sa samo jednom, odnosno nula zvjezdica.

Prema Euro NCAP, ovo su najbezbedniji novi automobili koji su u Evropi počeli da se prodaju 2021:

1. BMW iX

2. Škoda Fabia

3. Mercedes EQS

4. Nissan Qashqai

5. Genesis G70

6. Genesis GV70

7. VW Caddy

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010