Zenica

Najavljujemo: Blandus & Politehnički fakultet UNZE organizuju tokom oktobra RECONNECT u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
“Reconnect” je naziv softverskog takmičenja koje će biti organizovano u periodu od 14. do 16. oktobra 2022. godine u Zenici. Trenutno osmišljeni koncept projekta jeste da se naprave dva različita takmičenja koja bi se održavala istovremeno u predloženom terminu.
Naime zamisao je da se napravi grupno (hackathon) takmičenje za deset timova od pet učesnika.
S druge strane individualno takmičenje (programming challenge) bi bilo organizovano za trideset ili više pojedinaca.
Ciljna skupina takmičenja su srednjoškolci, studenti, kao i sve ostale osobe koje imaju manje od jedne godine profesionalnog iskustva.
Organizatori događaja su:
– Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici — najveća organizaciona jedinica javne ustanove Univerzitet u Zenici sa 562 studenta u ovoj akademskoj godini,
– Blandus d.o.o. — softverska kompanija iz Zenice koja korištenjem savremenih programskih jezika, procesa i alata kreira namjenska softverska rješenja za startupe i korporacije kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu.
Unija studenata Univerziteta u Zenici će zajedno sa organizatorima raditi na realizaciji takmičenja.
Dugoročni cilj jeste da ovaj događaj postane tradicionalno oktobarsko takmičenje u Zenici i da pomogne razvoju IT industrije u Zenici.
Dodjela nagrada pobjednicima će biti organizovana na dan promocije diploma u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” Zenica 22.10.2022. godine,


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno