Info

Najavljene vrućine i grmljavinski pljuskovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog visoke temperature vazduha i grmljavine meteoalarm je za srijedu izdao žuto upozorenje za regije Banjaluka, Prijedor, Višegrad, Sarajevo i Tuzla. Temperatura vazduha bi mogla da bude viša od 32 stepena Celzijusova. Grmljavina se uveče očekuje na području regija Banjaluka, Prijedor, Sarajevo i Tuzla.
I u Srbiji će sutra biti veoma toplo s najvišom dnevnom temperaturom od 35 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. U noći između srijede i četvrtka očekuju kratkotrajne lokalne vremenske nepogode s obilnijim padavinama, olujnim vjetrom i gradom. Slično vrijeme meteorolozi su najavili i u Hrvatskoj gdje je za osječku i zagrebačku regiju meteoalarm izdao žuto upozorenje zbog mogućih jakih pljuskova s grmljavinom.
Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u poslijepodnevnim satima. Najavljena je visoka temperatura vazduha, na osječkom području do 34 stepena, a na zagrebačkom do 32 stepena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno