Biznis

Najavljena zatvaranja sportskih kladionica u Zenici: Usvojena Odluka o komunalnim taksama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Najavljena zatvaranja sportskih kladionica u Zenici: Usvojena Odluka o komunalnim taksama – Gradsko vijeće Grada Zenica na današnjoj sjednici usvojilo je “Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama”…

Time su komunalne takse za kladionice u Zenici povećane na čak do 50.000 KM godišnje po uplatnom mjestu, što znači da će poslovanje na području Zenice ubuduće biti nemoguće.

Premier kladionica će u narednom razdoblju biti primorana pristupiti zatvaranju poslovnica u Zenici. Iako će Ustavni sud FBiH kasnije sigurno ovu Odluku Gradskog vijeća proglasiti neustavnom i dokazati da su vijećnici u Gradskog vijeća u Zenici postupili protivno odredbama Ustava FBiH, nažalost, izgleda da vremena da čekamo tu odluku nema, priopćeno je iz sportske kladionice Premier.

Svim uposlenicima na području Zenice izražavamo duboko žaljenje zbog ovakvog ishoda, za koji su krivci isključivo gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i gradski vijećnici koji su usvojili ovu Odluku, stoji na kraju teksta.

Više od 100 uplatnih mjesta, sa preko 200 zaposlenih, ovom će Odlukom ostati bez radnih mjesta, odnosno privatna poduzeća koja se bave igrama na sreću primorana su zatvoriti svoje poslovnice u Zenici. Komunalne takse u Zenici, odlučeno je, povećavaju se astronomski i iznosit će do 50.000 KM godišnje po uplatnom mjestu, poručuju privatni priređivači igara na sreću u FBiH.

Naše će poslovanje na području Zenice ubuduće biti nemoguće, odnosno troškovi i nameti premašuju zaradu i dobit, pa se nikakvom ekonomijom ne može naći pozitivna strana priče spomenute Odluke. Šezdesetak zaposlenih Zeničana u poduzeću „Sport Plus“ najvjerojatnije će postati dio statistike Zavoda za nezaposlene, poručuju iz SK „Sport Plus“.

Privatni priređivači izražavaju vjeru u Ustavni sud Federacije BiH te se nadaju kako će Odluku Gradskog vijeća Zenice proglasiti neustavnom, odnosno dokazati da su vijećnici u Zenici postupili protivno odredbama Ustava FBiH. Drukciji.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno