Ostali sportovi

NAJAVA: Zenica domaćin MTB maratona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica domaćin MTB maratona- Biciklistički klub „Rotacija – SPIN“ iz Zenice će u subotu, dana 26.08.2023.godine biti domaćin MTB maratona pod nazivom „XCM GRAND PRIX 2023“ na obližnjem izletištu Smetovi.

Ovo će biti idealna prilika za sve ljubitelje biciklizma i prirode da uživaju u prekrasnim predjelima Smetovskih staza.

Na utrci će biti zastupljene kategorije licenciranih takmičara koji se takmiče u redovnoj premijer ligi BiH, nelicenciranih takmičara, kao i kategorija e-bike, što je svakako novost u Bosni i Hercegovini. Za najbolje takmičare su obezbijeđene bogate nagrade (novčane, robne, pehari).

Biciklisti koji se odluče na dolazak, moći će izabrati jednu od tri staze sa ukupnim dužinama: mala 18km/350metara elevacije, srednja 30km/900 metara elevacije i velika 45km/1690 metara elevacije.

Iz kluba su nam istakli da su zadovoljni sa pripremama za organizaciju ovog izuzetno zahtjevnog takmičenja, te da su veoma sretni što je njihov grad ponovo domaćin najboljim biciklistima države.

„Pripreme za MTB maraton teku po planu i raduje nas činjenica da ćemo nakon dugo godina vratiti utrku u naš grad. Aktuelni smo osvajači premijer lige BiH u seniorskoj konkurenciji i sa ovom utrkom koja će zaista biti na visokom nivou ćemo upotpuniti tu priču. Na utrci će biti zastupljene sve kategorije, a ono što želimo naglasiti jeste da smo se odlučili i na kategoriju e-bike, što je jedna novost u Bosni i Hercegovini. Interesovanje za utrku je zaista veliko i nadamo se da ćemo biti besprijekorni u organizacionom smislu, te da će biciklisti sa sobom ponijeti jako lijepe uspomene“, istakli su iz kluba Rotacija – SPIN iz Zenice.

Za maraton će biti dostupne 3 staze:

MALI XCM (17km/350m) – za mlađe uzraste do 16 godina i žene (M00 i Žene)
SREDNJI XCM (30km/900m)- za one malo ozbiljnije bicikliste (M01,M02, M03 i E-BIKE)
*NAPOMENA: LICENCIRANI SENIORI NE MOGU PRIJAVITI SREDNJI MARATON
VELIKI XCM (45km/1600m) – za okorjele bicikliste (M01,M02 i M03)

Zajednički start je u 11:00h sa platoa ispred Planinarskog doma na Smetovima a maratoni će se voziti po okolnim biciklističkim stazama Smetova (Restoran 960 Smetovi ➡Kraljevine ➡Sebuje ➡Bistrovac ➡Pepelari ➡ Kraljevine ➡Spomenik na Smetovima ➡Dobra voda ➡Peševići ➡Smetovi sa ciljem kod Planinarskog doma)

Tokom staze, biciklisti će zasigurno uživati vozeći se predjelima sa kojih je vidljivost pri vedrom vremenu i do 100 kilometara. Moći ćete vidjeti i obližnje planine: Zvijezda, Vranica, Vlašić…

Spomenutim stazama preovladavaju borova i bukova šuma te će veliki dio staze biti prekriven hladom.

Novčane nagrade, medalje i poklon paketi naših sponzora će biti obezbjeđeni po kategorijama za prva tri učesnika u skladu sa propizicijama utrke

Najbrži takmičari (pobjednik srednjeg i pobjednik velikog maratona) se nagrađuju posebnim nagradama.

Svima onima koji uspješno kompletiraju stazu će pripasti finišerska medalja koja će biti rađena po narudžbi za naš maraton (nećemo vas razočarati).

Kotizacija za sudjelovanje na utrci iznosi 20KM (plaćanje prilikom preuzimanja broja)

Zajednički ručak će biti obezbjeđen nakon završetka utrke na platou ispred Planinarskog doma.

Biciklisti koji dolaze iz udaljenijih krajeva naše domovine i regiona ne moraju da brinu, za njih će biti obezbjeđen konak u Planinarskom domu.

PRIJAVE ZA MTB utrku „Zenica Grand Prix 2023“ izvršiti na linku:
https://forms.gle/2AMDPGuTri6ys8i97

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno