Košarka

Najava utakmice: OKK Čelik – KK Lukavac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava utakmice: OKK Čelik – KK Lukavac (nedjelja u 16,00 sati) – Press u OKK „Čelik” pred 3.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je utakmica 3.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Lukavac, kao i najava utakmica 4. kolo Kantonalne Lige mladih OKK”Čelik” – OKK „Abeceda“  Zenica.

Utakmica OKK Čelik – KK Lukavac na rasporedu je u nedjelju 30.oktobra 2016.godine u Areni Zenica, sa početkom u 16,00 sati. Ulaz je 2 KM.

14882190_686219414861771_7704594710729212153_oPrisutnim novinarima obratili su se Armin Avdibegović, pomoćni trener u OKK Čelik, Ernes Mešinović, košarkaš Čelika, te Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i Ivan Opačak, sportski direktor kluba.

Pomoćni trener u klubu, Armin Avdibegović, ističe da su loše ušli u novu sezonu, jer je ekipa dosta podmlađena i da su, odjednom, najiskusniji u ekipi Armin Bilić, Dino Alić i Almin Ibrahimkadić. U narednu utakmicau ulaze, gotovo, sa imperativom pobjede.

-U dvije utakmice zabilježena su dva poraza, od Vogošće u Zenici i u Srebreniku od Gradine. U Srebreniku je viđena nešto bolja igra Čelika, ali sa dosta oscilacija i to nije bilo dovoljno da se izbjegne novi poraz, kaže Avdibegović.

Protiv narednog protivnika, ekipe Lukavca, očekuje u timu i Ibrahima Durmu, koji igra na dvojnu registracijau za Čelik i za Sparse. Uz veliku borbenost i sportsku sreću treba pokušati ostvariti pobjedu protiv Lukavca, koji je zadržao ekipu iz prošle sezone.

Mladi i standardni prvotimac u ovoj mladoj ekipi, Ernes Mešinović, kaže da imaju motiv za dobru igru i prvu pobjedu u prvenstvu pred svojim navijačima. Očekuje bolju podršku sa tribina za ovu podmlađenu ekipu Čelika, koja treba da igra sve bolje i bolje sa sticanjem iskustva kroz utakmice.

Goran Bulajić, predsjednik kluba i Ivan Opačak, sportski direktor kluba, su govorili, između ostalog, o tome da se klub več deset godina bori  sa finansijskim problemima oko opstanka kluba i mogučnosti za takmičenje, da je sadašnja ekipa veoma mlada i da su u njoj zenička djeca i zenički treneri. Naglašeno je i da Grad treba podržati ove mlade momke, da je potrebno vrijeme da ekipa sazrije, da je ulaznica od 2 KM podrška Čeliku, da treba nastaviti ovim putem i da će kvalitet isplivati, da je borbenost na 1.mjestu- su neke od teza sa današnjeg pressa.

Evo i rasporeda omladinskih selekcija OKK Čelik za 4.kolo Lige mladih ZDK:

U subotu 29.10. 2016. u sali OŠ “Meša Selimović” svoju utakmicu će odigrati selekcija predpionira OKK Čelik. U „goste“ im stiže OKK Abeceda iz Zenice. Utakmica se igra sa početkom u 12,30 sati.

U nedjelju 30.10. 2016. u Areni Zenica, juniori, kadeti i pioniri igraju svoje utakmice.

Čeliku u „goste“ stižu omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice

Utakmice se igraju po sljedećem rasporedu:

10,00 h – Pioniri OKK Čelik – OKK Abeceda

11,30 h – Kadeti  OKK Čelik – OKK Abeceda

13,00 h – Juniori  OKK Čelik – OKK Abeceda

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno