Ostali sportovi

Najava sportskih događaja ovog vikenda: U nedjelju u areni trostruki program, rukomet, ženska košarka i futsal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najavljujemo sportske događaje za vikend 11 i 12.12.2021.godine. Donosimo raspored i satnice sportskih događaja do kojih smo došli.

PRVA LIGA FBiH U RUKOMETU, GRUPA SJEVER

RK Čelik i ŠR Čelik Junior nastupaju u ovoj ligi. U narednom, redovnom 13.kolu (posljednje kolo jesenjeg dijela sezone) ŠR Čelik Junior je domaćin, u derbiju, ekipi RK „Jajce“,  dok je drugi zenički ligaš, RK Čelik, slobodan u 13.kolu. Ova utakmica je na rasporedu u nedjelju, 12.12. od 13 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Na kraju jesenjeg dijela prvenstva zenički RK Čelik je na prvom mjestu sa 21 bod, bilans Čelika je deset pobjeda, jedan remi  i jedan poraz. ŠR Čelik Junior je trenutno peto mjesto na tabeli sa bilansom od sedam pobjeda i četiri poraza, 14 bodova.

 

ODBOJKA

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 9.kola u odbojkaškim ligama FBiH i sve zeničke ekipe su domaćini. Tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

U 9. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći (11./12.12.2021.).

ŽOK “Željezara” Zenica – OK“Ilidža-Igman“Ilidža, subota, 11.12. u 18 h, Prva gimnazija;

OK “Čelik-R” Zenica – ŽOK “Žepče” Žepče, subota, 11.12. u 17,30 h, KŠC Sveti Pavao;

OK “Blok Out” Zenica – OK “Breza 1934” Breza, nedjelja, 12.12. u 15 h, SD Prva gimnazija;

 

KOŠARKA MUŠKI

U prvenstvu KSBiH nastupa OKK Čelik.

U sljedećem 8. kolu OKK Čelik gostuje ekipi KK Bratunac. Utakmica je na rasporedu ove subote od 18 sati u sportskoj dvorani Bratunac.

OKK Čelik nalazi se u veoma teškoj situaciji, a upitno je i samo postojanje kluba u narednom periodu. Zbog brojnih dugovanja prema igračima i trenerima, a nakon domaćeg poraza prošle subote od Leotara, klub se našao u totalnom rasulu.

Najprije su klub napustili trener Josip Pandža i najbolji igrač Milivoje Božović, koji bi svoju karijeru trebali nastaviti u ekipi Budućnosti iz Bijeljine. Klub je napustio i Nedim Buza vratio u Sparse. Danas (srijeda) su još dvojica igrača odlučila da neće nastaviti svoju karijeru u OKK Čelik, riječ je o organizatoru igre Harisu Dedajiću, te krilnom centru Stefanu Simaniću, koji se vraća u Igokeu, odakle je kao posuđen igrač nastupao za Čelik. Čeka se odluka o statusu i Harisa Ćurevca.

Hoće li se šta promijeniti kada je u pitanju zenička košarka, vrijeme će pokazati, ali ono što je evidentno da je zenička košarka na koljenima.

Tim će sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćni trener Bojan Stevanović, koji će pokušati da vodi do Nove godine ovo što je ostalo od seniorske ekipe, uključujući i domaće igrače koji su pod ugovorom, koji su registrovani u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, te koji imaju pravo nastupa. Zbog odlaska nekolicine igrača priliku za nastup dobiće i juniori Deni Bilić i Nikola   Martinović.

Čelik je s omjerom 1-5 na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa sarajevskom Bosnom Royal i mostarskim Zrinjskim.

 

KOŠARKA ŽENE

U prvenstvu KSBiH nastupa KŽK Čelik. U vikendu pred nama je sedmo kolo Prvenstva.

U narednom 7.kolu košarkašice Čelika su domaćini ekipi ŽKK Konjic. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 12.12. od 15 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Sudije na utakmici: Namik Fočo, Dejan Knežević i Armin Zahiragić, a delegat Medin Duškaj;

Nakon šest kola košarkašice Čelika su na omjeru od četiri pobjede i dva poraza, 10 bodova i treće mjesto na tabeli. Ekipa Konjica je na omjeru od jedne pobjede i pet poraza.

 

SJEDEĆA ODBOJKA

Prošlog vikenda, odigravanjem 9. kola završeno je takmičenje prvog/jesenjeg dijela u Premijer lige sjedeće odbojke BiH za takmičarsku sezonu 2020/2021 godinu, ali zbog zaostalih utakmica koje nisu odigrane (Zbog Evropskog prvenstva i pojedinih pozitivnih igrača COVID 19) sezona se produžava do 11/12.12.2021.godine, kako bi se odigrale zaostale utakmice, a to su:

SDI ‘‘Spid‘‘ – SDI ‘‘Jedinstvo Brčko-Boće‘‘

SDI ‘‘Spid‘‘ – OKI ‘‘Fantomi‘‘

SDI ‘‘Jedinstvo Brčko-Boće‘‘ – KSO ‘‘Čelik ‘07‘‘

IOK ‘‘A.S Huso-Maglaj‘‘ – SDI ‘‘Jedinstvo Brčko – Boće‘‘

 

PRVA FUTSAL LIGA FBiH, GRUPA 1

Predstojećeg vikenda igra se 6.kolo Prve futsal lige FBiH, grupa 1. Zenička ekipa MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u 6. kolu je domaćin lideru na tabeli, ekipi FK Futsal Željezničar iz Sarajeva. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 12.12. od 17,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prvh pet kola Neimari su zabilježili četiri pobjede, tri domaće pobjede, protiv ekipa Vitez, Centar i Novi Travnik, jednu gostujuću protiv Drine u Goraždu, te jedan poraz u prošlom kolu u Žepču..

Evo svih parova 6.kola, 11./12. 12.:

Zenica: MNK Neimari – FK Futsal Željezničar

Vitez: KMF Vitez – MNK DiaBiH

Sarajevo: FKA Centar – MNK Žepče

Goražde: MNK Drina – MNK Novi Travnik

STONI TENIS

Prošlog vikenda završen je jesenji dio prvenstva od 11 kola. Jesenji šampion je zenička ekipa  Stk “Mladost” Zenica, a nastavak takmičenja je predviđen u februaru 2022.godine

DRUGA LIGA FBiH U NOGOMETU, GRUPA CENTAR

U ovoj ligi nastupa bivši Premijerligaš, NK Čelik. U ovoj ligi je u toku zimska pauza, koja će trajati do 05.marta 2022.godine.

E.Imamović

Foto iz klubova i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno