Ljudi

NAJAVA: S mladim i uspješnim neurohirurgom iz Zenice Mirzom Pojskićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi neurohirurzi koji ostvaruju uspjeh u inostranstvu često imaju fascinantne priče i iskustva koja mogu motivirati i inspirirati druge.

Dr. Mirza Pojskić rođen je 1986. u Zenici, gdje je završio osnovnu školu i Opću (danas Prvu) gimnaziju. Medicinski fakultet u Sarajevu završio 2011. godine. Engleski jezik počeo je da uči još u predškolskom dobu, a njemački je sa ocem počeo učiti tokom agresije na BiH u kućnoj atmosferi. Na drugoj godini studija, tokom vježbi iz neuroanatomije, odlučio da će postati neurohirurg.

Volontirao je na Klinici za neurohirurgiju Kliničko-univerzitetskog centra u Sarajevu sa kolegama sa kojima je i danas u bliskom kontaktu i dobrom odnosu, a prije svega sa prof. Ibrahimom Omerhodžićem. Tokom studija proveo je semestar na studentskoj razmjeni u Heidelbergu na Medicinskom fakultetu, te nekoliko sedmica na klinikama u Beču i Freiburgu.

U januaru 2013.godine počinje raditi na Univerzitetskoj klinici u Marburgu, na klinici za neurohirurgiju kod prof. Nimsky. Specijalizaciju je završio 2018. godine. Godinu dana poslije položio je evropski specijalistički ispit. Od 2023. član je ispitne komisije za ispit koji se održava svake godine u Barceloni. Godine 2020. postao je subspecijalista neurohirurške intenzivne njege. Habilitaciju ili doktorat iz oblasti neurohirurgije uspješno je odbranio u julu 2023., od tada u svojstvu docenta (privatdozent) na Univerzitetu u Marburgu. Još kao specijalizant objavio je prve naučne radove.

Emisiju ‘U tuđoj avliji’ gledajte u subotu od 21 sat na Hayat 2.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno