Kultura

NAJAVA: Promocija novog romana i zbirke priča Almira Alića – Staro pozorište – četvrtak u 20 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivamo vas na promociju novog romana “Misterij genoma” i zbirke priča “Sjaj i bijeda tranzicije”, bosanskohercegovačkog autora Almira Alića, koja će se održati u prostoru restorana “Staro pozorište”, Travnička cesta br. 4 u Zenici, 28.03.2024. godine (četvrtak) s početkom u 20 sati.

Roman “Misterij genoma“ nagrađen je od strane Fondacije za izdavaštvo Sarajevo (2023.) i finalista je V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman (2022.). “Sjaj i bijeda tranzicije”, knjiga kratkih priča objavljena u izdanju Fabrike knjiga Beograd, donosi dvanaest priča s jasno prisutnim refleksijama ratnih dešavanja koja su obilježila sudbine tzv. običnih ljudi, zaboravljenih na marginama društvenih zajednica na prostoru bivše Jugoslavije.

Almir Alić bosanskohercegovački je prozaist i književni urednik. Jedan je od od najupečatljivijih literarnih glasova srednje generacije, književno prisutan na cjelokupnom prostoru nekadašnje Jugoslavije. Nagrađivani je autor na brojnim natječajima za kratku priču i roman u regiji. Član je P.E.N. Centra u BiH i Društva pisaca u BiH.

Objavljene knjige: „Soliter Titanic“, roman (V.B.Z. Zagreb, 2006.), „Piccolo Mondo“, kratke priče (Mediterran Publishing Novi Sad, 2009.), „Boa u kokošinjcu“, roman (V.B.Z. Zagreb, 2009.), „Volim crtati velika crvena srca“, roman (Bosanska riječ Tuzla, 2014.), „Godina pacova“, roman (Planjax Tešanj, 2018.), “Proždiranje”, roman (Eurografika, Zvornik, 2022.), “Sjaj i bijeda tranzicije”, kratke priče (Fabrika knjiga Beograd, 2023.) i „Misterij genoma“ (Planjax Tešanj, 2023.).

Alićeva djela prevedena su na engleski, njemački i makedonski jezik. Živi u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno