Kultura

NAJAVA: Promocija knjige Zehrudina Isakovića “Veličanstveni Prenj”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dragi prijatelji, Želimo vas pozvati na poseban događaj u našem gradu. Naš sugrađanin, Zehrudin Isaković, novinar, zaljubljenik u planine i iskusni planinar, predstavit će svoju najnoviju knjigu pod nazivom “Veličanstveni Prenj.” Ova knjiga je nezaobilazno štivo za sve one koji žele bolje upoznati planinu Prenj, čarobnu planinu koja se izdvaja svojom alpskom strukturom i karakterom.

Knjiga donosi detaljan prikaz 34 vrha na Prenju, dolina, objekata i značajnih događaja koji su oblikovali njegovu bogatu historiju. Također, otkrit ćete mnoge zanimljivosti o endemičnim biljkama i životinjama te ljudima koji se kreću ovim predivnim prostorima.

Zehrudin Isaković dijeli svoje dugogodišnje iskustvo i avanture na ovoj planini, a knjigu je obogatio jedinstvenim fotografijama Dženada Džine, uz njegove komentare. Prenj ima čak 14 vrhova visokih preko 2.000 metara, što je impozantan broj, te glacijalne doline i veličanstvene stijene koje će vas ostaviti bez daha.

Promotori:
– Edin Durmo,

– Dženad Džino,

– Muhamed Šišić.

Promocija će se održati 19.10.2023. godine u periodu od 18:00-20:00h, u sali Biblioteke na Institutu “Kemal Kapetanović”, i ovim putem se zahvaljujemo Institutu, na čelu sa direktorom na ustupljenoj sali.

Ovaj događaj nije samo prilika da saznate više o Prenju i planinarstvu, već i da podržite našeg vrijednog sugrađanina u promociji njegove knjige. Vidimo se na predstavljanju knjige “Veličanstveni Prenj” Zehrudina Isakovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno