Kultura

NAJAVA – Promocija knjige za djecu „Sovin šumski bonton“ autorice Nisvete Kozlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U povodu Dana Grada Zenice, u  četvrtak, 16.03.2023. godine u 18:30 sati u prostorijama Gradske biblioteke Zenica održaće se promocija knjige „Sovin Šumski bonton“, autorice Zeničanke Nisvete Kozlić.

„Sovin šumski bonton“ je knjiga za djecu i spada u domen dječije književnosti. Međutim, obzirom da poziva na usvajanje i razvijanje ekoloških navika kroz savjete mudre Sove, namjenjena je i odraslima jer nas uči o odgovornom ponašanju u prirodi i važnosti očuvanja životne sredine.

Knjiga za djecu „Sovin šumski bonton“ nastala je kao rezultat zajedničkog rada i partnerstva djece, roditelja i vrtića „Sindibad“ okupljenih oko neformalne grupe „Mali planinari“, a finansijsku podršku osigurala je Lokalana fondacija Zenica.

O knjizi, osim autorice govoriće i Merima Handanović, Lejla Spahić, Emina Šarić Krajšnik, Amina Doglod, a djeca vrtića „Sindibad“ i učenici „Muzičke škole“ svojim umjetničkim izvedbama upotpuniće ovaj događaj.

Događaj je donatorskog karaktera, a sav prikupljen novac biće usmjeren za podršku lokalnim idejama i inicijativama.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno