Kultura Zenica

NAJAVA: Promocija i likovna radionica “Stihobojanka” Taika Ganića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica u okviru svojih planiranih aktivnosti  i u okviru obilježavanja 120 godina Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Bosne i Hercegovine,  organizuje promociju i likovnu radionicu „Stihobojanka“ ,autora Taika Ganića iz Travnika. Promocija i likovna radionica „Stihobojanka“ realizovat će se u saradnji sa Gradskom bibliotekom Zenica .

Kako sam autor kaže : … “Riječ je o desetak bh. gradova koji su predstavljeni kroz pjesme i crteže i svaka pjesma i crtež predstavlja svojevrsnu ličnu kartu tog grada, te zapravo iz ovih stihova djeca mogu puno toga saznati o svome gradu kao i o svojoj domovini”.U stihobojanci su predstavljeni gradovi :Sarajevo, Travnik, Mostar,Zenica,Konjic ,Bihać, Jajce i Banja Luka.

Taik Ganić je mladi umjetnik iz Travnika, koji  je ,pored redovnog posla direktora Centra za kulturu Travnik , društveno i angažovan, i daje  dorinos razvoju Travnika kroz pjesme “Musta orchestra”, čiji je član.

Promociji i likovnoj radionici “Stihobojanka”, autora Taika Ganića prisustvovat će 15-20 djece/učenika osnovnih škola ,koji će ,zajedno s autorom pjevati o gradovima i obojiti gradove.

Promocija i likovna radionica “Stihobojanka” realizovat će se u subotu , 6.5.2023.godine sa početkom u 11.30 sati u Dječijoj čitaonici (Kočevska čikma 3).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno