Kultura

Najava predstave “Hoćemo l’ VIŠE?” u Zenici

Predstava „Hoćemo l’ VIŠE?“ je nastala u okviru istoimenog projekta koji Altteatar provodi u devet lokalnih zajednica u BiH, sarađujući sa omladinskim organizacijama, aktivistima i aktivistkinjama. Može se reći da je produkt brojnih glumačkih radionica koje su održane u lokalnim zajednicama, a koje su finalizirane jednim grupnim kongresom održanim u Sarajevu, pod nazivom „Kongres artivista“. Kroz radionice i kongres mladi su izražavali svoje stavove, mišljenja, želje za promjenama te tako bili inspiracija mladoj autorici da teatarski repertoar obogati jednom ovakvom predstavom koja se bavi svim aspektima koje upravo oni smatraju bitnim.

Predstava prikazuje probleme mladih u današnjem „iskvarenom“ sistemu i razbija stereotipe koji su prisutni u njihovoj svakodnevnici. Radnja se odvija u Domu kulture u jednom malom gradu čiju utihnulu scenu želi oživjeti grupa mladih ljudi.

Predstava je nastala pod redateljskom palicom poznatog bh. glumca i reditelja Admira Glamočaka, dok dramski tekst potpisuje Džejna Hodžić. Promjene kojima mladi teže, u ovoj predstavi prezentovat će nam mladi glumci i glumice, te apsolventi Akademije scenskih umjetnosti – Alisa Čajić, Helena Vuković, Simonida Mandić, Hana Zrno, Kemal Rizvanović, Mak Čengić, Deni Mešić i Harun Ćehović.

Kao lokalno partnersko udruženje, Omladinsko udruženje “REaktiv” zaslužo je za dovođenje predstave “Hoćemo l’ VIŠE?” u Zenicu, što predstavlja samo nastavak uspješe saradnje Altteatra i REaktiva, odnosno nastavak ispisivanja stranica sjajne priče u kojoj učestvuju mnoge mlade osobe.

Predstava će se odigrati u četvrtak, 17. septembra, sa početkom u 20:00 sati u bašti BZK Preporod (bašta ispred zgrade Doma armije na Mokušnicama). Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta je ograničen, te je obavezna rezervacije mjesta putem broja telefona 061 638 880 (direktnim pozivom ili Viber/Whatsapp porukom). Ulaz na predstavu je besplatan!

Više informacija možete pronaći na našoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/UGREaktiv/), Instagram profilu (@reaktivze) ili web stranici (www.reaktiviraj.org).

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem