Nogomet

Najava osamnaestog kola BHT Premijer lige BiH – Čelik u nedjelju domaćin Borcu iz Banja Luke 13h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava osamnaestog kola BHT Premijer lige BiH – Čelik u nedjelju domaćin Borcu iz Banja Luke 13h – Utakmice osamnaestog kola BHT Premijer nogometne lige BiH (sedmo kolo drugog dijela prvenstva) igraju se ovog vikenda. Po tri utakmice na rasporedu su u subotu i nedjelju. Četiri utakmice će biti u direktnim prijenosima.

Platforma Moja TV prenosit će utakmice Sloboda – Tuzla City i Sarajevo – Željezničar. Utakmica između Čelika i Borca bit će emitovana u direktnom prijenosu na BHT, a susret između Radnika i Veleža na Areni Sport 1.

Među zanimljivije utakmice u ovom kolu ubrajamo susrete, gradski derbi Sarajevo – Željezničar, te Čelik – Borac i Sloboda – Tuzla City.

Zenički NK Čelik je u proteklih 17 kola osvojio 19 bodova, a tri boda će mu biti oduzeta zbog neodigrane utakmice sa Željezničarom u Sarajevu. Pobjede u gostima protiv Širokog Brijega i Veleža, domaći remiji sa aktuelnim prvakom Sarajevom, Tuzla Cityjem i Slobodom, gostujući remi sa Zvijezdom 09, domaći porazi od Željezničara i Veleža, gostujući porazi od Borca u Banjoj Luci, Zrinjskog u Mostaru, od Radnika u Bijeljini, Sarajeva u Sarajevu, Željezničara u Sarajevu (p.f. 3:0 -utakmica nije odigrana-Čelik nije uplatio dugove) i Tuzla Cityja, te domaće pobjede protiv Mladosti DK, Širokog Brijega i Zvijezde 09.

Donosimo raspored utakmica 18.kola (30.11./01.12.2019.god.), parovi, satnica –TV prijenos:

Subota, 30.11.:

Tuzla: Sloboda – Tuzla City (13:00) Moja TV

Sarajevo: Sarajevo – Željezničar (16:00) Moja TV

Mostar: Zrinjski – Mladost (16:00)

Nedjelja, 01.12.:

Zenica: Čelik – Borac (13:00) BHT

Bijeljina: Radnik – Velež (13:00) Arena Sport 1

Široki Brijeg: Široki Brijeg – Zvijezda 09

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Borac:

Glavni sudija  Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) pomoćnici: A1 Stefan Tešanović (Ist.Sarajevo)   A2 Moamer Čaušević (Sarajevo), delegat Radika Marić (Bijeljina).

E.Imamović

Foto sa n/fsbih



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno