Zenica

NAJAVA: Obilježavanje Međunarodnog dana prava djeteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zadovoljstvo nam je obavijestiti i pozvati vas u ponedjeljak 20.11.2023. godine u 12 sati u povodu obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta, kada ćemo izložiti javnosti završenu repliku bosanskog ćilima i to na zidu ulaznog pasaža u Galeriju UG „Naš most“. Ćilim će tu biti stalno izložen i građani Zenice i ostali namjerni ili slučajni posjetioci moći će uživati u već veoma interesantnom i prepoznatljivom Art kvartu.

Ćilim, impresivnih dimenzija 10 x 2 metara, rađen na pločama stiropora akrilnim bojama i zaštićen lakom, djelo je oko 300 djece učesnika manifestacije „Dječija nedjelja“, a koju su realizirali aktivisti i umjetnici UG „Naš most“ Zenica, i umjetnički potpisali Hilmo Kahrić – Hils i Zdena Šarić – Pisker a finansiralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko – Dobojskog Kantona.

Manifestaciju su činile još i umjetničke radionice inovativnim tehnikama, sa već afirmisanim slikarima, te izložba od preko stotinu slika djece slikara iz Visokog, Kaknja, Žepča, Zavidovića, Travnika i Zenice.

Raduje nas i činjenica da će, iako je radni dan, samom činu postavljanja ćilima prisustvovati i jedan dio djece koja su ga i slikala iz JU Dom i porodica Zenica, UG „Pomirenje – dnevni centar“ Zenica, te iz Osnovne škole „Ćami Sijarić“ Nemila, područna škola Vranduk, grupa djece iz „Bosnia folka“ i dr.

Predsjednica UG „Naš most“ Zdena Šarić Pisker



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno