Nogomet

NAJAVA: NK “Vitez” Vitez – NK “Čelik” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: NK “Vitez” Vitez – NK “Čelik” Zenica – U komšijskom derbiju na Gradskom stadionu, Vitez će dočekati zenički Čelik. Ovo je ujedno i derbi začelja BHT Premijer Lige jer obje ekipe trenutno zauzimaju dvije posljednje pozicije na tabeli.

Susret u Vitezu i sljedeća utakmica protiv Goška na Bilinom polju su od izuzetnog značaja za naš Klub, pobjedama u oba susreta Čelik bi se progurao prema sredini tabele i tako ušao mirno u nastavak prvenstva. Na drugoj strani i Vitezu odgovara samo pobjeda jer bi u drugom slučaju bili najozbiljniji kandidat za ispadanje iz elitnog društva bosanskohercegovačkog fudbala , jer do sada imaju samo jedan osvojen bod u prvih 7 kola.

Čelik je u prošlom kolu za samo 4 minute zaledio Mostar, ali kvalitet je prelomio na stranu Zrinjskog koji je na kraju slavio sa 5:2, iako je poraz mogao biti i ubjedljiviji imajući u vidu šanse koje je propustila ekipa Blaža Sliškovića. Golove za Čelik postigli su Mahmutović i Kouadio. Ni Vitez se nije proslavio i na Koševu su doživili visok poraz od Sarajeva rezultatom 4:0 i ni u jednom trenutku susreta nisu ozbiljnije zaprijetili golu Bordo ekipe.

Ove dvije ekipe odigrale su četiri međusobna susreta prošle sezone. U prvom susretu u regularnom dijelu, Vitez je savladao Zeničane na Bilinom Polju sa minimalnih 0:1 golom Kokota. U proljetnom dijelu šampionata u Vitezu je bilo nepopularnih 0:0. Čelik je bio nadmoćniji i zreliji u Ligi za opstanak i slavio je u oba navrata. Najprije je na Bilinom Polju bilo minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Dilaver. Na Gradskom stadionu u Vitezu ubilježili su rutinsku pobjedu rezultatom 0:2 golovima Jusića i Haurdića.

Za utakmicu u Vitezu trener Čelika, Kemal Hafizović, moći će računati na sve igrače osim odličnog Mahmutovića, što bi bio veliki hendikep za ekipu sa Bilinog polja, koji je u utakmici u Mostaru povrijedio zadnju ložu i prima injekcije, tako da je upitan njegov nastup protiv Viteza, pa je očekivati da će Hafizović igrati samo sa Kouadiom u napadu.

Utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu će se igrati u subotu, 16.09.2017. godine sa početkom u 16.30 h.

SAMO ČELIK!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno