Zenica

NAJAVA: Moć žene Projekcija filma “BEZ GLASA” i panel diskusija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uoči Dana žena Udruženje “NAŠA DJECA” Zenica, organizuje događaj “MOĆ ŽENE” s ciljem podizanja svijesti o rodno zasnovanom nasilju i ravnopravnosti žena.

Udruženje “NAŠA DJECA” Zenica poziva vas na događaj “M/Noć žene” koji će biti održan 07.03. s početkom od 18h, u prostorijama Hrvatskog kulturnog doma Zenica.

U okviru događaja održat će se:

  • Projekcija filma “Bez glasa” u produkciji Studio Teatra
  • Panel diskusija o rodno zasnovanom nasilju u Bosni i Hercegovini i prevenciji rodno zasnovanog nasilja
  • mini sajam poduzetnica i kreativki

FILM “BEZ GLASA”

Film “Bez glasa” je dokumentarno-igrani film u produkciji Studio Teatra. Glumac i jedan od režisera, Nusmir Muharemović je istakao da su snimili više od 20 sati ispovijesti od žena koje su preživjele nasilje, te da je svaka ta ispovijest mogla biti zaseban film, ali da su sve priče saželi u 50-ak minuta trajanja filma. Drugi režiser i scenarista filma Mirza Begović istakao je kako su svi elementi u filmu autorski, kao i da je on pokušao “napisati priču koja nije ni urbana ni ruralna” te da nisu željeli na takav način kategorizirati nasilje.  Glumačku ekipu čine: Lana Delić, Irfan Kasumović, Faketa Salibegović-Avdagić, Tamara Miličević-Stilić, Nusmir Muharemović, Zlatan Školjić, Ana Krišto, Sajra Srebrenica i Nedžla Kozica. Režiju su uradili Nusmir Muharemović i Mirza Begović, koji je bio i scenarista.

PANEL DISKUSIJA

Nakon filma biće upriličena i panel diskusija na temu rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini. Na tu temu, ove večeri govorit će:

  • Jadranka Miličević – Fondacija CURE
  • Denija Hidić – Fondacija CURE
  • Ismira Žilić – psihologinja i psihoterapeutkinja

 

Početak panel diskusije planiran je za 19:00h.

MINI SAJAM KREATIVKI I PODUZETNICA

U okviru događaja biće izloženi i radovi/proizvodi žena poduzetnica i kreativki, a neke od njih su Lejla Kovačević (LEMI Natural), Zdena Šarić – Pisker, MAYDAY design.

Pridružite nam se u ovoj noći i pomozite nam da zajedno širimo svijest o temi koja je od velike važnosti u našem društvu.

Događaj realizuje Udruženje “NAŠA DJECA” Zenica u okviru lokalne inicijative “Moć žene u zajednici”, a koja je dio projekta „Ujedinjeni u vjeri za zaustavljanje nasilja nad djecom i rodno zasnovanog nasilja” kojeg  u partnerstvu implementiraju World Vision BH Fondacija i Međureligijsko vijeće BiH, a finansira Evropska unija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno