Naše

Najava live prezentacije: tatarski biftek u ugostiteljskoj ekskluzivi braće Petrović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pojedine zeničke ugostitelje ni teška ekonomska situacija i neizvjesnost, izazvana mnogobrojnim zabranama i ograničenjima usljed pandemije koronavirusa, nije spriječila da za svoje goste nastave s osmišljavanjem i priređivanjem kreativnih i zanimljivih iznenađenja, cijeneći njihovo povjerenje sticano dugogodišnjim radom u ovoj branši.

Poznati ugostiteljski brend Braća Petrović, kojeg čine Ivan i Andrija, dosjetili su se da širi auditorij, a naročito sve zeničke gurmane, obraduju ekskluzivnom live prezentacijom pripremanja čuvenog Tatar bifteka pred gostima, koja će se prenositi putem FB stranica „Cabaret club“ i „Restoran ExEmporio“, u četvrtak, 04. juna, sa početkom u 19,00 sati kao i naš portal Zenicablog koji će, također, učestvovati u ovom live prenosu.

Prezentacija će se održati u restoranu „ExEmporio“, vlasnika Željka Miškovića, koji je izrazio želju da sa braćom Petrović učestvuje u pokretanju niza projekata s ciljem promocije ugostiteljskih umijeća i vještina u pripremi jela i pića, budući da će popularni zenički blizanci u ovom restoranu provoditi i stručnu obuku uposlenog personala.

Pripremanje ovog, za naše podneblje još uvijek reklo bi se tabu jela, radit će braća Ivan i Andrija. Osim potrebnih sastojaka i načina pripravljanja, pojasnit će nam i neke druge specifičnosti vezane za Tatar biftek, pa između ostalog i zašto se meso konzumira prijesno.  Ipak, s obzirom da je riječ o još jednoj priči u originalnoj režiji braće Petrović, tokom live prezentacije bez imalo sumnje očekujemo i mnogo drugih iznenađenja. Među njima je i zvanična najava jedinstvenog ugostiteljskog projekta na našim prostorima, na kojem intenzivno i puni entuzijazma još uvijek rade, a o kojem su nam samo zagonetno namignuli, uz konstataciju: „Tek će da se čuje!“

„Osobito zadovoljstvo nam je što ovaj projekt pokrećemo u suradnji s našim dugogodišnjim prijateljem Željkom Miškovićem i što ćemo svoju prvu live prezentaciju pripremanja Tatar bifteka realizovati u ugodnom ambijentu „ExEmporio“, čime želimo da doprinesemo i većoj promociji ovog kvalitetnog zeničkog restorana. Stoga, pozivamo sve naše sugrađane da nas zaprate u prijenosu putem vjernog i izuzetno dragog nam portala Zenicablog, koji je uz nas od prvog dana i projekata, kao i naših oficijelnih FB stranica, uvjereni da ćemo ih ne samo dobro zabaviti, već i na stručan način bolje upoznati sa ovim nadasve zanimljivim jelom,“ poručili su nam Ivan i Andrija, uz napomenu da navedenim poduhvatom žele pokazati i dobar primjer suradnje između zeničkih ugostitelja, a kojima je u ovim kriznim vremenima naročito potrebno više zajedničkog djelovanja na prijateljskim i partnerskim osnovama.

Kako je Tatar biftek poznat po svojoj veoma zahtjevnoj pripremi, to će biti odlična prilika da nam braća Petrović s ponosom demonstriraju svoje vrhunske kulinarske vještine, te pokažu da i naša Zenica posjeduje itekakav ugostiteljski kvalitet kojeg trebamo više koristiti u promociji turističkih potencijala naše lokalne zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno