Zenica

NAJAVA: Književno veče povodom godišnjice rođenja Muhameda Kondžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Zenica povodom 90. godišnjice rođenja istaknutog bosanskohercegovačkog književnika Muhameda Kondžića, organizira književnu večer njemu u čast.

Muhamed Kondžić rođen je u Derventi 1932. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je odličnim uspjehom, a potom i diplomirao studije jugoslovenskih književnosti i jezika u Sarajevu. Kratko je radio kao učitelj i profesor u Derventi, a zatim se posvetio novinarstvu. Bio je sudionik obnoviteljske Skupštine Napretka 1990. godine u Sarajevu i član HKD Napredak Zenica. Kondžić je bio vrlo osebujna i talentirana ličnost, koja je kroz život proživjela niz patnji i tragedija. Umro je u Zenici 6. 10. 1996. godine.

Zbog njegovih veza s Napretkom, ali i bogate književne ostavštine kojom je zadužio BiH i rodnu Derventu te grad u kojem je živio i stvarao – Zenicu, Napretkove podružnice u Derventi (prošli mjesec) i sada u Zenici odlučile su organizirati književne večeri u čast ovoga velikoga književnika.

Amfiteatar KŠC “Sveti Pavao” Zenica 9.12. u 18:30h



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno