Košarka

Najava jedanaestog kola Prvenstva BiH u košarci za muškarce – OKK Čelik domaćin Leotaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava jedanaestog kola Prvenstva BiH u košarci za muškarce – OKK Čelik domaćin Leotaru – Predstojećeg vikenda na rasporedu je 11.kolo Prvenstva BiH u košarci za muškarce, u kojoj nastupa i zenički OKK Čelik.

Zenički OKK Čelik se nakon pet godina vratio u najviši rang bh. košarke i u narednom, 11. kolu je domaćin ekipi KK Leotar iz Trebinja, koji ima isti skor kao i Čelik u pobjedama i porazima, 5:4.

Utakmica se igra ove subote od 17 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, centralni teren.

OKK Čelik je na skoru od pet pobjeda i četiri poraza, a u drugom kolu bili su slobodni. Trenutno su u grupi timova koji su sakupili po 14 bodova.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Zeničani su doživjeli četiri gostujuća poraza, Široki 70:59, Promo Donji Vakuf 76:58, Čapljina 80:75 i Zrinjski 85:80, ostvarili tri domaće pobjede, Mladost Mrkonjić Grad 91:76, Kakanj 96:75 i Bratunac 83:80, te dvije gostujuće pobjede, Bosna Royal 66:78 i Sloboda 61:67, u drugom kolu su bili slobodni.

-Ono što ohrabruje trenera Josipa Pandžu je to, što njegovi igrači na parketu izgledaju kompaktno kao tim, tim koji je spreman u svakoj utakmici dati sve od sebe kako bi izborio pozitivan rezultat -, kažu u Čeliku.

U prošlom 10. kolu obe ekipe zabilježile su pobjede. „Leotar“ je na domaćem terenu, nanio poraz ekipi „Zrinjskog“, dok je Čelik slavio u derbiju u Tuzli.

Košarkaši „Čelika“ ne znaju za poraz na domaćem parketu. Od odigrane tri domaće utakmice sve tri su završile pobjedom OKK Čelik i u klubu se nadaju da će u subotu ovaj niz biti nastavljen.

-Ujedno utakmica protiv ekipe „Leotara“ iz Trebinja je posljednja domaća utakmica u ovoj kalendarskoj godini. Do kraja polusezone naši momci imaju u mjesecu decembru gostovanja kod ekipa KK „Kakanj“ (Kup ZDK 2020. ) i gostovanje kod ekipe KK „Borac“ Banja Luka. Početkom mjeseca januara 2021. (02.01.2021.) u Areni ćemo ugostiti ekipu KK „Spars Realway“ i time će biti okončan prvi dio takmičarske sezone -, saopštavaju iz OKK Čelik.

Parovi 11.kola:

Čelik – Leotar, subota u 17 sati

Mladost  (M.G.) – Sloboda

Bosna Royal – Široki

Čapljina – Promo (D.V.)

Bratunac – Spars Realway

Zrinjski – Borac

(Slobodna je ekipa Kakanj)

Utakmice će se igrati bez prisustva navijača zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu.

E.Imamović

Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno