Kultura

Najava izložbe: 4. samostalna izložba “Šetnja kroz snove” slikarice i dizajnerice Nataše Vukadin

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava izložbe: 4. samostalna izložba “Šetnja kroz snove” slikarice i dizajnerice Nataše Vukadin – U subotu 27.oktobra 2018 godine u 19h u prostoru kultnog Street Cafea u Zenici biće otvorena 4.samostalna izložba „Šetnja kroz snove“ slikarice i dizajnerice Nataše Vukadin.

„Umjetnička djela Nataše Vukadin su kontinuitet spontane privlačnosti. Ispreplitanje i igra, koja se u njenom stvaranju odvija na stranama estetike, modernizma, tradicije, grafičkog dizajna i apstrakcije, začinjene njenom očiglednom predanošću svijetu jakih, ali senzibilnih kolorita, doprinosi harmoniji promatračke okoline i upečatljivom fokusiranju na detalje njenih djela.

U isto vrijeme, u njenim djelima se prepoznaje organizacioni talent za povezivanja detalja i kolažnih različitosti u jednu funkcionalnu cjelinu.“, kaže organizator Hari Maslić.

Nataša Vukadin je do sada učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi  i 30 internacionalnih i domaćih likovnih kolonija. Učestvovala je na 5 bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Izlagala je u Turskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Do 2016. god. je bila sekretar Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline- ULUSD. Član je upravnog odbora ULUSD-a. Bila je član organizacijskog odbora. I. i II. Iternacionalne likovne kolonije- Bugojno. Predsjednica I. i II. likovnog konkursa za djecu Osnovnih škola na području Bugojna 2013 i 2014. Glavna organizatorica “Izložbe Uskopaljskih umjetnika” u sklopu festivala “XVI., XVII., XVIII. i XX.USKOPALJSKE JESENI” u Uskoplju.

Izložba je nastavak projekta “Color your live” koji u saradnji sa agencijom MerisCon ART iz Frankfurta promoviše kulturu i umjetnost Bosne I Hercegovine.

U realizaciji izložbe učestvuju poznati umjetnici Hiba Alajbegović-Mustafić iz Sarajeva, te Milenko Šećerović i Hilmo Kahrić-Hils iz Zenice.

Otvorenje će uljepšati brojni gosti iz svijeta kulture I umjetnosti, a za ugodnu atmosferu brinuće se virtuoz na akustičkoj gitari Arsenije Torlaković.

PRESS SLUŽBA “MerisCon Art” (Hari Maslić)

E-Mail: kontakt@meriscon.com

https://www.youtube.com/watch?v=F6NuqGNn4aY&feature=youtu.be



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno