Nogomet

NAJAVA: III kolo Lige za ostanak: NK METALLEGHE BSI – NK ČELIK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: III kolo Lige za ostanak: NK METALLEGHE BSI – NK ČELIK – Nogometaši Čelika su poslije dva kola, zajedno sa Širokim Brijegom, najuspješniji tim doigravanja za opstanak u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Četiri boda iz dvije teške utakmice protiv Mladosti i Viteza, smanjila su zaostatak za „sigurnom lukom“ na pet bodova, pred dvije još važnije utakmice u narednih deset dana protiv direktnih konkurenata Metelleghea i Olimpica.

Sljedeće „veliko finale“ za Čelik je u nedjelju u Banjaluci protiv jajačkog Metelleghea, koji se nalazi na poziciji ispred Čelika, a koja garantuje igranje Premijer lige i naredne sezone. Zaostatak od pet bodova je najmanji, još od novembra, pa je direktni meč prilika da se prednost još više smanji i Čelik dođe u poziciju da sam odlučuje o svojoj sudbini.

Čelik dočekuje ovu utakmicu sa nizom od šest utakmica bez poraza, sa pobjedom kojom je prekinut dugi niz bez osvojena tri boda, sa pozitivnom atmosferom u Klubu i velikom ambicijom da prvi put ove sezone pobijedi ekipu iz Jajca. Sa novajlijom u BH Telecom Premijer ligi BiH, Čelik je igrao ove sezone dva puta. U prvom kolu na Bilinom polju slavili su gosti (1:3), a u revanšu u Travniku završeno je bez pobjednika (1:1).

Stručni štab na čelu sa Borisom Pavićem uspio je vratiti samopouzdanje igračima, koji su protiv Viteza potvrdili da posjeduju kvalitet za mnogo bolju poziciju na tabeli, i za ostanak u društvu najboljih. U nedjeljnom meču, šefu stručnog štaba Paviću je upitan jedino nastup strijelca tri gola ovog proljeća Harisa Dilavera, a u trenažnom procesu je ponovo i stoper Vernes Islamagić na čije će usluge stručni štab moći uskoro računati.

Metelleghe BSI iz Jajca je jedan od najmlađih klubova u Bosni i Hercegovini, formirani su 2009. godine i za veoma kratko vrijeme od najnižeg nivoa takmičenja došli su do Premijer lige BiH. Ekipu sa klupe predvodi nekadašnji igrač Hajduka i reprezentacije Hrvatske Mato Neretljak, a svoje domaće utakmice ove sezone su igrali u Travniku, ali od proljeća ove godine svoje goste dočekuju u Banjaluci.

Susret u Banjaluci je treće od ukupno osam „finalnih mečeva“ koji nas čekaju ove sezone. Do pozitivnog ishoda i pobjede u Banjaluci možemo samo zajedničkim snagama. Prema tome, idemo svi zajedno podržati Čelik kada je najpotrebnije. Idemo zajedno u još jednu „bitku“. BORBOM DO POBJEDE! 

Metelleghe BSI – Čelik, nedjelja, 09.04.2017. godine, 16:30 sati, Gradski stadion Banja Luka.

Fotografija: unoradiobl.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno