Nogomet

NAJAVA: FK “Krupa” Krupa na Vrbasu – NK “Čelik” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: FK “Krupa” Krupa na Vrbasu – NK “Čelik” Zenica – Utakmicom u subotu,19.08.2017. godine, između Krupe i Čelika počinje V kolo BHT PLBiH.

Utakmica će se igrati na stadionu “Krupa” na Vrbasu, sa početkom u 17.00h.

Krupljani su uz Vitez jedina ekipa koja nakon četiri prvenstvena kola nije ubilježila pobjedu i sigurno da će u ovaj susret ući sa ciljem da prekinu neugodan niz. Međutim, ekipa iz Krupe je uz ekipu Mladosti, klub sa najmanje primljenih golova, svega dva, tako da trenutno uz klub iz Donjeg Kaknja predstavljaju najbolju odbranu Lige, ali isto tako ne daju puno golova, pa na svom kontu imaju mršava 3. boda, baš kao i Čelik. Naš Klub je sa druge strane sjajnom igrom i pobjedom protiv Radnika na Bilinom Polju od 3:0, pokazao da ima sjajne igrače u veznom i navalnom redu koji mogu napraviti velike probleme svakoj odbrani u BHT PLBiH, a još više raduje i činjenica da će protiv Krupe, trener crno-crvenih, Kemal Hafizović, moći računati na najveće ovosezonsko pojačanje, iskusnog i odličnog Aidina Mahmutovića.

Krupa je u prošlom kolu nakon tri remija ubilježila i prvi poraz i to na gostovanju kod aktuelnog prvaka Zrinjskog sa minimalnih 1:0. Čelik je sa druge strane bio ubjedljiv i sa visokih 3:0 ispratili su kući ekipu Radnika. Strijelci u visokoj pobjedi Čelika bili su kapiten Šišić, Kouadio i Šabanović.

Ove dvije ekipe prošle sezone sastale su se međusobno dva puta. Krupa je bila uspješnija na Bilinom Polju sa 1:2, dok je meč u Krupi na Vrbasu završio sa nepopularnih 0:0. Strijelci u pobjedi Krupe nakon preokreta bili su Kajkut i Ljubenović, dok je Zeničane u vodstvo doveo Marković.

nkcelik.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno