Zenica

NAJAVA: Edukativna radionica “Klopčanke biraju”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje Žena “Stijene” iz Klopča organizuje edukativnu radionicu “Klopčanke biraju”, koja će se održati u Društvenom domu u Klopču 18.05.2024. godine u 13h.

Ovaj događaj organizovan je u saradnji sa organizacijom Žene za žene International, a podržan i finansiran od strane NED – National Endowment For Democracy u sklopu projekta “Akademija demokratije za mlade žene”.

Suočavamo se s izazovima niske izlaznosti na izborima, posebno među ženama i mladima, dok istovremeno bilježimo veliki broj slučajeva manipulacije i izbornih prevara u Bosni i Hercegovini. Stoga je ključno podizati svijest, posebno među ženama, o njihovoj ključnoj ulozi u političkom procesu.

Upravo zbog toga smo se odlučile implementirati projekat u našoj lokalnoj zajednici u Klopču jer vjerujemo u važnost osnaživanja žena, posebno u ruralnim područjima, te promicanje njihove veće zastupljenosti u političkim krugovima.

Cilj našeg projekta je podići svijest kod žena o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini i značaju izlaska na izbore kako bi se aktivno uključile u političko odlučivanje.

Ovim želimo potaknuti žene da se bore za svoja prava, da se njihov glas čuje u političkim krugovima te da zajedno gradimo bolju budućnost za sve. Stoga pozivamo sve žene da se pridruže  ovoj edukativnoj radionici, samim tim i ovoj važnoj misiji za promjene u našoj zajednici jer zajedničkim djelovanjem možemo napraviti veliku razliku u društvu.

Koordinatorica projekta Dženita Zukić

Koordinatorica projekta Selma Dogan



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno